Totuus Merkkisilmälaseista

Silmälasit ovat monella välttämätön paha, asuste jota on pakko pitää jos haluaa nähdä kunnolla, ja kukapa ei haluaisi.

Se että näkee kunnolla on niin tärkeää, että silmälaseihin ollaan valmiita panostamaan paljonkin rahaa, ja valmistajat tietävät sen. Kummallista onkin, että samalla kun eri silmälasimyymälät tarjoavat näin paljon isojakin tarjouksia, voi samalla merkkilasit maksaa todella paljon. Mistä tämä ero hinnoissa voi johtua?

Kuka tekee merkkilasit?

Oletko kuullut sellaisesta yrityksestä kuin Luxottica? Harva on kuullut, mutta sen valmistamista aurinko- ja silmälaseista on kuullut jokainen. Sellaiset tuotemerkit kuin Ray-Ban ja Oakley, kumpikin Luxottican valmistamia laseja, kuten kymmenet muutkin kuuluisat merkit (lista tästä)

Eräs italiainen firma valmistaa siis suuren osan myydyistä merkkiaurinkolaseista, laseista joiden myynti vastaa suurta osaa suomessakin myydyistä aurinkolaseista. Eikö olekkin erikoista, että tästä valtavasta yrityksestä on niin harva kuullut, vaikka se dominoi tätä markkinaa. Kyseessä ei taida olla sattumaa…

Mikä silmä- ja aurinkolaseissa maksaa?

Miksi sitten toiset lasit lähtevät kaupasta parilla kympillä, kun taas toisista saa maksaa useamman sata euroa?

Tietenkin laadussa ja materiaalien laadussa erityisesti on eroa, mutta onko niissä oikeasti sen verran suuria eroavaisuuksia, että tälläinen hintaero olisi perusteltu? Mielestäni vastaus on selvästi, että ei ole.

ylihinnoitellut aurinkolasit

Suurin syy miksi merkkilasit kuten Guess ja Oakley maksavat niin paljon enemmän kuin muut lasit on se yksinkertainen syy, koska ne ovat merkkilaseja. Tämä brändi tai merkki on se kallein osa näissä laseissa, ja vaikka materiaalit kustantavat jonkin verran enemmän kuin halpislaseissa, ja linssit voivat olla paremmin hiottuja, iso osa hinta erosta johtuu vain merkistä.

Tämän takia moni silmälaseista erityisen kiinnostunut pysyykin kaukana näistä Luxottican merkeistä, ja etsii pienempien valmistajien ja tekijöiden aurinkolaseja, laseja joissa se hinta johtuu laadusta ja käsityöstä, ei nimestä.

Itse en todellakaan ole mikään silmälasitietäjä, mutta kääntyisin samalle suunnalle kuin muut fanaatikot. Miksi maksaa liikaa pelkästi nimestä, kun lasit tehdää tehtailla jossa tehdään myös vastaavanlaisia silmälaseja, mutta edullisemmin hinnoin. Kuulemma ainakin jotkut pienet amerikalaiset lasivalmistajat ovat nostaneet suosiotaan fanien keskuudessa, joskin näitä voi olla hieman hankala saada täältä Suomesta.

Älkää kuitenkaan maksako liikaa silmä- tai aurinkolaseista vain niiden nimen takia. Tämä on vain yksi huijaus muiden joukossa, jossa ihmisiä rahastetaan aivan turhaa liikaa. Vain sen takia ,että moni ei tätä asiaa koskaan selvitä, eikä siitä mainita juuri koskaan mediassa.

Don’t be a sucker, osta edullisempia ja laadukkaita laseja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *