Kuinka Halvalla Tuotettu Moska Tuhoaa Terveytesi

Nykyisen kaltainen ruokailukulttuuri on melko tuore idea ja keksintö. Vielä noin 40 vuotta sitten suurin osa suomalaisista söi lähinnä kotona valmistettuja ruokia, ja monet nykyään niin tunnetut pikaruokaketjut olivat vain haaveina.

hamppari
Maanantain lounas

Nykyään kuitenkin ovat marketit täynnä, hylly toisensa perään erilaisia valmisruokia ja pitkälle prosesoituja tuotteita. Harvempi valmistaa ruokaansa itse, vaan pitkän päivän jälkeen ostaa mielummin jonkun monikansallisen valtavan yrityksen valmistamaa ruokaa, välittämättä pahemmin miten se on tehty ja mitä se sisältää.

Ei ole mikään salaisuus, että valmisruoat pitää tehdä tavalla jota normaalit ihmiset eivät käytä ruokansa valmistamiseen. Erityisen tärkeää niissä on pitkä säilymistaika, jotta ne eivät missään nimessä ehtisi pahentua hyllyyn tai kuljetuksen aikana. Siinä missä kukaan ei kotona käytä lisäaineita ja säilöntaineita, ovat ne vakiokamaa kaikissa kauppojen tuotteissa.

frteerattuakanaa
Tiistain päivällinen

Se miten nämä vaikuttavat meidän terveyteemme on tietenkin virallisesti mysteeri, koska kukapa maksaisi tutkimuksista jotka osoittaisivat näiden ruokien haitallisuuden terveyteen. Ruokateollisuus on valtava rahasampo, ja se ei ainakaan rupea tälläisiä maksamaan. Valtiovaltako? No ei sekään rupea isoa lobbaajaa ja verojenmaksajaa vastaan omilla rahoilla kamppailemaan.

Kuluttajatko yhdessä? Eivät kuluttajat saa sellaista yhteistä voimaa ja rahaa jolla tälläisiä tutkimuksia voitaisiin tehdä. Useimmat ovat jo liian väsyneitä pitkien työpäivien ja ylipitkiksi venyneiden työaikojen jälkeen ruveta murehtimaan syömästään ruoasta. Kuhan saadaan jotakin helppoa ja nopeeta murkinaa nopeasti ja edullisesti. Seurauksista murehditaan sitten aikanaan.

Seurauksena on rajusti kasvanut ylipaino, ja kaikki sen mukana tulevat seuraukset. Verisuonet ovat entistä huonommissa kunnoissa, ja suuri osa joutuu yli 40 vuotiaina syömään ties mitä lääkkeitä, joiden tarkoitus on estää pahempien ongelmien syntymistä.

prosesoituaruokaa
Torstain pikalounas

Ensiksi meille syötetään roskaa, ja sitten rahastetaan uudestaan vielä näillä lääkkeilä. Pahinta melkein vielä on, että koska lääkkeet ovat ajatuksissa usein meille “ilmaisia”, popsivat ihmiset mielellään niitä aina kuin mahdollista, sen sijaan että he koittaisivat hoitaa ongelmiaan muilla tavoin.

Rahastus keino onkin nerokas, ja harva edes sitä vastustaa. Vaikea uskoa sen olevan sattumaa, että pitkät työajat ovat juuri sen mittaisia, että ihmiset jaksavat antaa kaiken panoksensa muille palkkaa vastaan, mutta ei sen pidempiä. Seurauksena kuuliaisia ja väsyneitä ihmisiä, jotka eivät jaksa enään kamppailla epäkohtia vastaan.

Mediakin on saanut hyvin lyötyä nykymenoa vastustavat vasemmistoksi tai jopa kommunisteiksi. Kukapa haluaisi olla kommunisti, ei en minä ainakaan. Minä en siis mene barrikaadeille, vaan teen mitä pomot käskevät. Muutenhan voin joutua vaikeuksiin.

Meille syötetään kemikaaleja ja roskaa, joka pitää meidät elossa mutta ei liian älykkäinä tai nokkelina. Kyllä, hyvää ruokaa ja ruoka-aineita on kaupoissa tarjolla älyköille ja yläluokalle, jotka tietävät sen merkityksen. Kuinka moni niitä kuitenkin syö pääasialliseksi ravinnokseen, ja kuinka moni menee helpommalla. Tiedän suhteen olevan aika surullinen.

pizzaa
Lauantai-illan herkkupala

Älä ole yksi näistä surullisista raukoista, vaan huolehti terveellisen ravinnon saannista. Se ei ehkä tee valtavaa eroa heti, mutta jo parin kuukauden kuluttua huomaat suuren eroa aivojesi toiminnassa, ja vuoden kuluttua huomaat ihmetteleväsi, miksi et ole ikinä kipeä samalla kuin kaikki kaverit ovat monta kertaa vuodessa sängynpohjalla.

Terveellinen ruokavalio on melko helppo kuitenkin tehdä. Hyvän pohjan saat vaikka tälläisestä urheilijan ruokavaliosta. Yleisesti voidaan sanoa, että se mitä urheilijat syövät on usein melko hyvästä myös meille. Jos se ei toimisi huipputasolla, ei nämä urheilijat olisi ikinä päässeet niin korkealle.

Paljon kasviksia ja vihanneksia, jonkin verran lihaa mutta riittävästi proteiinia ja reilusti terveellisiä rasvoja. Älä usko pelottelua rasvojen pahuudesta. Rasvojen poisjääminen on yksi pahimmista valheista, mitä meille on syötetty. Kehomme tarvitsee rasvoja, jotta se toimii kunnolla. ÄLÄ jätä niitä pois kokonaan missään nimessä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *